top of page

 < Se alle artikler

Flyttet fra bymaset til et liv på landet, med kone og barn: Møt Jonas

Oppdatert: 2. jun. 2023

I mars 2020, da pandemien brøyt ut for fullt, kommer Årolilja til verden. Jonas Marelius Saari og kona, Hedda Elise Saari, synes hun er verdens fineste. I de to påfølgende årene bor den lille familien på 3 i Trondheim. Men de drømmer om livet på landet. De har et vennepar som bor landlig til som de besøker titt og ofte. Drømmen vokser.


Jonas Marelius Saari er 32 år og opprinnelig fra Nordreisa i Nord-Troms. Han flyttet etter hvert til Trondheim, hvor han utdannet seg til elektroingeniør ved NTNU. Med en bachelorgrad i lomma, kona Hedda ved sin side og veslejenta Årolilja på armen, tok de det store steget og flyttet fra det hektiske bylivet i januar 2022.


Og hvor tok de så steget? Jo, til livet på landet. I Orkland. Jonas hadde takket ja til tilbud om fast arbeid som testingeniør hos Inission Løkken.

Alle brikkene bare falt på plass, forteller han. Jonas og Hedda angrer ikke på valget. Med de lave bokostnadene her, har de nå råd til at Hedda kan være hjemmeværende mamma for Årolilja. Foruten rollen som mamma, er Hedda aktuell med podkasten «Et Godt Liv» - en podkast om utdannelse og oppdragelse. Og bloggen heddaelise.no. Hun har også et ønske om å dyrke egen mat. Dette har hun nå tid og mulighet til.


Jonas og Hedda har ikke mye familie her, noe de kjenner på innimellom, men ekteparet har et nettverk av venner de setter stor pris på. De håper å kunne bli kjent med enda flere etter hvert. Gjerne noen som er litt rare, som oss, sier Jonas.


Fremtiden ser lys ut for den lille familien. Jonas stortrives i jobben som testingeniør og familien trives godt her i Orkland. Han føler seg trygg på at de har tatt det riktige valget.

Comments


bottom of page